Koeman: "Deze kans wilde ik grijpen"

31 oktober 2007, 20:31   Bijgewerkt: 31 oktober 2007, 22:26

Het tijdperk van Ronald Koeman bij PSV zit er op. De coach bevestigde woensdag tijdens een persconferentie in het Philips Stadion dat hij een contract voor 2,5 jaar bij Valencia getekend heeft. Dat gaat in goed overleg, benadrukte directeur Jan Reker. En dus sluit PSV, na anderhalf jaar, het boek-Koeman al. "Hoe ik mijn periode hier zou omschrijven? Kort, maar succesvol", aldus de coach.

Met de woorden 'kort, maar succesvol' sloeg Koeman feitelijk de spijker op de kop. Met een landstitel en een plaats in de kwartfinale van de Champions League zette Koeman inderdaad prestaties neer waar hij trots op mag zijn, maar een dienstverband van amper anderhalf jaar is bijzonder kort. Zeker omdat hij deze zomer, na lang wikken wegen naar aanleiding van onenigheid met voorzitter Schuitema, juist nog besloot om zijn contract in Eindhoven uit te dienen. Sceptici zeiden toen echter al Koeman, gezien zijn gespannen verhouding met de preses, zijn langste tijd gehad had. "Er werd gezegd dat ik de Kerst niet zou halen. Zo zie je maar, die mensen hebben toch nog gelijk gekrgeen", lachte Koeman woensdagavond.

Koeman

Koeman

Reker heeft nog wel geprobeerd om Koeman op andere gedachten te brengen, of om hem nog enkele weken in Eindhoven te houden. Dat was echter onbegonnen werk. "We hebben voorgesteld om hem nog drie weken hier te houden, tot de interlandperiode. Maar goed, dan krijg je een onwerkbare situatie. Want als PSV dan een wedstrijd verliest, krijgt Koeman alle kritiek. Dat kunnen we hem niet aandoen."

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Het moment van zijn vertrek is dus ietwat ongelukkig, vlak voor de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Fenerbahce. Toch is Koeman er van overtuigd dat de spelersgroep zijn vertrek kan opvangen. "Het is heus niet zo dat het zonder Koeman ineens niet meer lukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen