Luque: "De afgelopen weken waren niet gemakkelijk"

1 oktober 2007, 01:15

Na twee maanden waarin hij eigenlijk geen moment wist te overtuigen, liet Albert Luque zondag eindelijk zien waarom Ajax hem voor de neus van PSV en Feyenoord wegkaapte. De spits boog tegen VVV Venlo met twee goals hoogstpersoonlijk een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Toch eindigde de middag in misère, want luttele minuten na zijn tweede goal moest Luque het veld geblesseerd verlaten. Toch blijft hij positief. "Hopelijk kan ik donderdag weer meedoen."

Direct na de wedstrijd kon Luque nog niet zeggen hoe lang hij uit de roulatie zal zijn. Coach Henk ten Cate liet al weten dat hij er op rekent dat de Spanjaard enkele weken niet inzetbaar is, maar Luque zelf is optimistischer. "Ik ga dinsdag met de clubarts naar het ziekenhuis. Dan zal pas duidelijk worden hoe het er voor staat. Ik hoop dat ik de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb, komende donderdag, kan halen. Dat is immers een heel belangrijke wedstrijd. Maar als ik niet honderd procent fit ben, zal ik niet spelen. Maar goed, het is dus nog even afwachten. Hopelijk valt het mee."

Ondanks de blessure had Luque toch een positief gevoel overgehouden aan het duel met VVV. "Het was een goede dag voor mij. Ik heb het niet gemakkelijk gehad, de afgelopen weken. Ik heb de afgelopen twee jaar immers geen hele wedstrijden meer gespeeld. Daarom is het enorm wennen om nu bij Ajax weer wekelijks te spelen, vooral conditioneel. Ik ben hartstikke fit, maar trainingen zijn toch iets heel anders dan wedstrijden. Ik moet gewoon weer wedstrijdritme opdoen. Dat valt niet mee, maar doelpunten helpen me daarbij. Daarom is het goed voor mijn vertrouwen, dat ik nu gescoord heb."

Zijn goals tegen VVV versnellen wellicht het gewenningsproces van Luque bij Ajax. Goals zijn voor een spits immers het beste medicijn binnen het veld, maar buiten het veld is het ook belangrijk dat de Spanjaard zich thuis voelt in de stad en bij de club. Dat zit wel goed, benadrukt Luque. "Het is voor mij erg prettig dat Spaanstalige spelers als Urzaiz, Gabri en Suarez hier spelen. Dat helpt. Als ik een probleem heb of ergens mee zit, kan Gabri me altijd helpen. Voor mij is dat belangrijk, daardoor zit ik ook lekkerder in mijn vel. Je ziet ook aan me, dat alles steeds beter gaat. Maar ik kan, en moet, nog veel beter, dat is duidelijk! Maar deze goals zijn in ieder geval lekker. Alleen jammer van die blessure, natuurlijk." 

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen