Maduro wil rotjaar definitief achter zich laten

10 oktober 2007, 08:07   Bijgewerkt: 9 oktober 2007, 20:15

Bijna zestien maanden geleden, op 21 juni 2006, kwam Hedwiges Maduro voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. In de laatste groepswedstrijd van het WK 2006 tegen Argentinië kwam de jonge Ajacied in de slotfase in het veld voor Wesley Sneijder. Sindsdien werd het stil rond de middenvelder. Na de zomer van 2006 brak een zware periode aan voor Maduro, waarin hij niet alleen zijn plek in de Oranje-selectie, maar ook zijn basisplaats bij Ajax verloor.

De ommekeer kwam in juni van dit jaar, toen Maduro met Jong Oranje Europees kampioen werd. Maduro was nog altijd niet de oude, maar speelde een deel van zijn frustraties van zich af. Het was genoeg voor hem om vol goede moed te beginnen aan het nieuwe seizoen. En hoewel hij aanvankelijk genoegen leek te moeten nemen met een rol als reserve, is Maduro inmiddels weer een vaste waarde bij Ajax.

Dit seizoen hoopt Maduro alle ellende van vorig jaar achter zich te laten. Voorlopig gaat dat prima, met zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal als voorlopig hoogtepunt. "Ja, ik ben heel blij dat ik weer terug ben bij Oranje. Ik speel lekker bij Ajax, dus het is prettig om te zien dat ik dan meteen weer in beeld ben. Want die WK-wedstrijd tegen Argentinië, mijn laatste interland dus, is al weer erg lang geleden", lacht hij.

Komende zaterdag, tegen Roemenië, hoopt Maduro eindelijk weer eens een interland aan zijn totaal toe te kunnen voegen. Fysiek moet dat mogelijk zijn, ondanks het feit dat hij maandag nog individueel trainde. "Ik had nog last van een klein kneuzinkje, waardoor ik afgelopen zondag ook niet gespeeld had. Maar de training maandag ging goed, dus ik denk dat het voor komend weekend wel goed gaat komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen