Ronald Koeman: garantie voor succes

31 oktober 2007, 14:35   Bijgewerkt: 31 oktober 2007, 15:34

Na amper anderhalf jaar vertrekt Ronald Koeman alweer bij PSV. Hoewel de clubs het nog niet willen bevestigen, zal 'Sneeuwvlokje' een contract voor 2,5 jaar tekenen bij Valencia. Dat de Spaanse topclub bij de Nederlander uitgekomen is, is niet zo gek. De 44-jarige Koeman is als coach immers een garantie voor succes.

Koeman begon zijn trainersloopbaan in 1997, als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Met Koeman aan boord bereikte Oranje tijdens het WK in Frankrijk de halve finale, waarin nipt verloren werd van Brazilië. Na een korte periode als assistent-coach van FC Barcelona ging Koeman in januari 2000 voor het eerst op eigen benen staan. Hij werd trainer van Vitesse en leidde de Arnhemse formatie dat seizoen direct naar de vierde positie in de Eredivisie.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Na slechts één seizoen vertrok Koeman alweer uit Portugal, omdat hij trainer kon worden van PSV. Hij trad per 1 juli in dienst bij de Eindhovense ploeg, als opvolger van Guus Hiddink. Ondanks het vertrek van een aantal belangrijke spelers en een enorme dip na de winter, slaagde Koeman er in om PSV naar de titel te loodsen. Ook bereikte hij met de Eindhovense ploeg de kwartfinale van de Champions League, waarin de latere finalist Liverpool te sterk was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen