Van Basten: "Kritiek op Oranje-defensie onterecht"

11 oktober 2007, 16:17   Bijgewerkt: 11 oktober 2007, 16:25

Met een overschot aan aanvallers en middenvelders van internationale klasse, wordt de defensie door velen gezien als het zorgenkindje van het Nederlands elftal. Dat is echter onterecht, vindt Marco van Basten. "Die kritiek is typisch Nederlands", stelt de bondscoach tijdens een persconferentie in Noordwijk.

Het is niet gemakkelijk, om verdediger van Oranje te zijn. Want spelers die deel uitmaken van de defensie moeten niet alleen hun man uitschakelen en achterin de nul houden, maar ook offensief en opbouwend hun mannetje staan. Een moderne verdediger moet eigenlijk een soort alleskunner zijn, vinden we in Nederland.

Marco van Basten.

Marco van Basten.

Van Basten hoopt vanzelfsprekend dat zijn defensie ook zaterdag in Roemenië achterin de boel dicht houdt. Als dat lukt, is Oranje immers al verzekerd van een punt. En dat zou, gezien de situatie, voor Oranje een prima resultaat zijn. De bondscoach heeft goede hoop dat zijn team in Roemenië minimaal een punt weg kan halen. "In het verleden hebben we ook goede resultaten geboekt tegen de Roemenen", verwijst hij naar de twee zeges op de Oost-Europeanen in de kwalificatiereeks naar het WK 2006. "Ik zie geen enkele reden waarom dat nu niet zou kunnen."

Over de optelling wilde de bondscoach niets kwijt. Toch lijkt het voor de hand te liggen dat Clarence Seedorf en Rafael van der Vaart de plaatsen van de geschorsten Wesley Sneijder en Arjen Robben overnemen. John Heitinga lijkt de meest voor de hand liggende optie rechts achterin. Mario Melchiot, die de afgelopen interlands op die positie speelde, is evenals Sneijder en Van Persie geschorst.

Vermoedelijke opstelling: Stekelenburg; Bouma, Mathijsen, Ooijer, Heitinga; Van Bronckhorst, De Zeeuw, Seedorf; Robben, Van Nistelrooy, Van der Vaart

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen