'Coach Verbeek na dit seizoen weg bij Heerenveen'

30 november 2007, 13:15   Bijgewerkt: 30 november 2007, 13:23

Gertjan Verbeek vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen. De coach gaat zijn contract in Friesland, dat komende zomer afloopt, niet verlengen. Dat meldt Voetbal International op haar website. Verbeek is sinds de zomer van 2004 trainer van Heerenveen. Hij volgde destijds clubicoon Foppe de Haan op.

Hoewel veel mensen verwacht hadden dat Verbeek Heerenveen trouw zou blijven, komt zijn afscheid niet als een donderslag bij heldere hemel. Eerder deze maand liet hij immers al doorschemeren dat hij overwoog om de club te verlaten. "Deze club past bij me, maar aan de andere kant wil ik geen tweede Foppe worden. Ik wil er uit halen wat er inzit. Ik wil een keer naar het buitenland. Ik ben door een club gepolst. Ik heb gezegd dat mijn contract afloopt, maar dat ik eerst een gesprek zal hebben met Heerenveen", zei hij destijds in de Leeuwarder Courant.

Onder Verbeek eindigde Heerenveen achtereenvolgens als vijfde, zevende en nogmaals vijfde in de Eredivisie. Al deze jaren werd UEFA Cup-voetbal gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen