Groep E: Barça bekert verder, rood Rijkaard

27 november 2007, 22:31   Bijgewerkt: 28 november 2007, 09:16

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De kampioen van 2005 had in Frankrijk aan een 2-2 gelijkspel tegen Olympique Lyon genoeg om zich te verzekeren van groepswinst. Lyon en Rangers vechten op de laatste speeldag in een onderling duel om de tweede plek in de groep.

Barça-coach Frank Rijkaard, die Ronaldinho op de bank liet beginnen, haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij werd nog voor rust naar de tribune gestuurd, na aanmerkingen op de leiding. Op dat moment was de stand 1-1, door vroege goals van Iniesta en Juninho. Met name de goal van de Braziliaan was opmerkelijk. Zijn vrije trap, vanaf een slordige veertig meter, zeilde over alles en iedereen heen en plofte pardoes over doelman Valdez in het Catalaanse doel.

Door dit gelijkspel is Lyon op gelijke hoogte gekomen met Glasgow Rangers, dat met 3-2 verloor van het tot vandaag puntloze VfB Stuttgart. Omdat het onderling resultaat echter in het voordeel van Glasgow Rangers is, moet Lyon op de slotdag de uitwedstrijd tegen de Schotten winnen om door te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen