KNVB praat woensdag met FIFA-preses Blatter

13 november 2007, 09:37   Bijgewerkt: 13 november 2007, 09:45

Een delegatie van de Nederlandse en Belgische voetbalbond gaat woensdag rond de tafel zitten met Joseph Blatter, de voorzitter van de FIFA. "Wij gaan hem formeel op de hoogte stellen van onze plannen om het WK 2018 naar Nederland en België te halen", vertelt secretaris-generaal Harry Been van de KNVB.

"Het gesprek moet je zien als een fase in het hele proces. Het is simpelweg verstandig om Blatter te informeren over de stand van zaken. We weten dat de FIFA geen goede ervaringen heeft met een duo-organisatie (WK 2002 in Japan en Zuid-Korea), maar het kan absoluut anders en beter. Dat hebben we met de organisatie van EURO 2000 wel bewezen", zegt Been op de website van de KNVB.

Joseph Blatter

Joseph Blatter

"We zijn benieuwd naar de reactie van Blatter. Hij zal ons ongetwijfeld vriendelijk aanhoren. De mening van Blatter is belangrijk, maar doet niets af aan onze kandidatuur. De leden van het uitvoerend comité van de FIFA beslissen uiteindelijk in 2010 of 2011 over de toewijzing. Tot die tijd blijven we flink ons best doen om het WK van 2018 in de Lage Landen mogelijk te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen