Leonardo sluit volgende week aan bij Ajax-selectie

30 november 2007, 13:05   Bijgewerkt: 30 november 2007, 13:36

Leonardo hervat volgende week de groepstraining bij Ajax. De 24-jarige Braziliaan scheurde begin maart zijn kruisband in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen. "Leonardo traint eerst een week met de selectie mee, daarna maakt hij zijn eerste speelminuten in het beloftenelftal", zei Adrie Koster vrijdag.

De trainer van Ajax vindt het nog te vroeg om Leonardo maandag al mee te laten spelen in het bekerduel tegen Jong Feyenoord, de oude club van de aanvaller. "Dat had hij zelf wel graag gewild, maar dat doen we niet."

Koster had vrijdag op het personele vlak nog meer meevallers. Hedwiges Maduro (enkel) en Gabri (kuit) vielen zondag in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse geblesseerd uit, maar ernstig is het niet. "Maduro is fit", vertelde Koster. "Gabri heeft vandaag apart van de groep getraind met de fysiotherapeut. Dat ging redelijk tot goed. Hij is wel onzeker voor de wedstrijd van zondag tegen NAC."

John Heitinga sloeg de groepstraining van vrijdag ook over, nadat hij zich donderdag licht blesseerde. Koster: "Ik verwacht met Heitinga geen problemen. Anders kan Jürgen Colin of Jan Vertonghen centraal achterin spelen."

Voor de centrale verdedigers Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen komt het duel tegen de Bredanaars wel te vroeg. Ook Edgar Davids, Laurent Delorge, Edgar Manucharyan, Jeffrey Sarpong en Vernon Anita zijn niet inzetbaar.

Koster haalde door de vele afwezigen Michael Krohn-Dehli de afgelopen week bij de selectie. "Ik ben blij met hem", vertelde de interim-trainer van Ajax. "Misschien houd ik Krohn-Dehli wel voor vast bij de groep. December is een belangrijke maand voor ons. Er moet bij ons op blessuregebied niet te veel meer gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen