PSV stuurt zwak Feyenoord met kater jubileumjaar in

12 januari 2008, 21:55   Bijgewerkt: 12 januari 2008, 22:56

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Feyenoord een gevoelige tik gekregen van PSV. Na de 4-0 nederlaag in Eindhoven gingen de Rotterdammers zaterdag in eigen stadion met 0-1 onderuit tegen de regerend kampioen. Otman Bakkal maakte vlak voor rust het winnende doelpunt voor PSV, dat over negentig minuten gezien veel sterker was dan jubilerende Feyenoord, dat voorafgaand aan de wedstrijd nog het honderdjarig bestaan feestelijk inluidde.

Het jaar 2008 moet het jaar van Feyenoord worden. De ploeg viert haar honderdjarig bestaan en laat dat niet ongemerkt voorbij gaan. Het hele jaar vinden er festiviteiten plaats om het eeuwfeest op gepaste wijze te vieren. Maar hoeveel feesten en gezellige samenkomsten de club ook organiseert, het echte hoogtepunt moet van de spelers komen. Want heel Rotterdam droomt er van om eindelijk weer eens landskampioen te worden. En een titel zou het jubileumfeest pas écht geslaagd maken.

Marwijk Vergoossen

Marwijk Vergoossen

Heel Feyenoord vindt zichzelf dus titelkandidaat, maar zaterdag bewees PSV dat de Rotterdammers nog een lange weg te gaan hebben. Met nieuwkomer Balasz Dzsudzsak in de basis namen de Eindhovenaren vijf minuten voor rust brutaal de leiding. Carlos Salcido stuurde Otman Bakkal weg, die Feyenoord-keeper Timmer passeerde met een schuiver in de verre hoek. Hierdoor ging PSV met een voorsprong de rust in en dat was, gezien het spelbeeld, niet onterecht. De Brabanders waren niet veel beter dan de thuisclub, maar wel gevaarlijker. Zo had Danko Lazovic al voor de 0-1 moeten zorgen, maar de oud-Feyenoorder kopte van heel dichtbij recht in de handen van Timmer. En ook Eduardo Alcides was al na een halve minuut dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Uit onvrede over het spel van zijn ploeg bracht coach Van Marwijk in de rust Danny Buijs in het veld voor de zwak spelende Nuri Sahin. Buijs nam rechts achterin de plaats in van Serginho Greene, die op zijn beurt doorschoof naar het middenveld. Hiermee hoopte Van Marwijk iets meer 'body' en agressie in zijn team te krijgen, maar tot enig resultaat leidde dit niet. Sterker nog, na rust had PSV de controle over de wedstrijd stevig in handen. Binnen een minuut had de bal zelfs op de stip gemoeten, toen Kevin Hofland een overtreding beging op Danko Lazovic. Arbiter Vink wilde hier echter niets van weten en liet doorspelen. Even later kwam Feyenoord opnieuw goed weg, toen Ibrahim Afellay na een goede pass van Lazovic net voorlangs schoot.

Dit bleek de genadeklap voor de Rotterdammers, want met een mannetje minder op het veld slaagde de ploeg er niet meer in om het tij te doen keren. PSV bleef domineren en kreeg kans op kans om de 0-2 te maken. Omdat de Eindhovenaren onzuiver waren in de afwerking bleef het op papier nog lang spannend, maar feitelijk kwam de zege van PSV geen moment in gevaar. Feyenoord kwam simpelweg te kort en verloor zo niet alleen drie dure punten, maar ook de ongeslagen status in de eigen Kuip dit seizoen. Bovendien is de droom om het eeuwfeest op te leuken met het mooist denkbare feest, namelijk de titel, weer een stuk verder weg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen