Van Geel: "Dit is opvallend, maar niet vreemd"

28 januari 2008, 21:24

Naast twee nieuwe gezichten (Bruno Silva en Samuel Kuffour) haalde Ajax deze maand ook twee oude bekenden naar de ArenA. Naast Kenneth Perez keert immers ook Rasmus Lindgren terug naar Ajax, de club waar hij enkele jaren geleden debuteerde in het betaald voetbal. "In 2005 was ik nog niet klaar voor het eerste van Ajax. Nu wel", stelt Lindgren op de website van Ajax.

"Ik heb bij Groningen een mooie tijd beleefd, we hebben veel successen behaald en ik heb me persoonlijk goed ontwikkeld. Ik vind het fantastisch om weer terug te zijn en wil de concurrentie aan te gaan met de basisspelers", zegt de 23-jarige Zweed, die maandag zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2012.

"Het is natuurlijk altijd opvallend als een club een speler eerst verkoopt en daarna weer terughaalt. Maar vreemd is het niet", zegt technisch directeur Martin van Geel over de komst van Lindgren, die amper anderhalf jaar geleden voor slechts 300.000 euro verkocht werd aan FC Groningen en nu voor 2,5 miljoen euro teruggehaald is. "Rasmus is nu veel rijper dan tijdens zijn eerste periode bij Ajax. Hij bezit over heel veel duelkracht en heeft daarnaast een ontzettend goede wedstrijdmentaliteit. Met zijn komst is de selectie opnieuw een stuk steviger geworden."

Eerder op de avond presenteerde Ajax ook al Samuel Kuffour, die transfervrij overkomt van AS Roma. "Het voelt goed om hier te zijn", zei de 31-jarige Ghanees. "Ajax behoort tot de beste clubs in de wereld. Ook omdat de jeugdopleiding grote spelers als Marco van Basten, Edgar Davids Clarence Seedorf heeft voortgebracht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen