De Boer verkiest Ajax A1 boven baan bij KNVB

12 februari 2008, 09:09   Bijgewerkt: 12 februari 2008, 09:21

Frank de Boer heeft de aanbieding van de KNVB om na het EK assistent-bondscoach te worden, naast zich neer gelegd. De oud-verdediger toonde zich 'vereerd' over de interesse van de nationale bond, maar wil voorlopig bij Ajax blijven. De Boer is sinds enkele jaren jeugdtrainer bij de Amsterdamse club.

De Boer traint dit seizoen nog de D1 van Ajax, maar schuift komend seizoen door naar de A1, het hoogste juniorenelftal van de club. "Voor mij is deze stap logischer dan te kiezen voor de KNVB. Ik ben pas net als trainer bezig; twee jaar met de D1 om precies te zijn. Als assistent-bondscoach sta je niet zo vaak op het veld en moet je veel reizen. Daarvoor is het te vroeg", zegt hij in De Telegraaf.

Er werd ook gesuggereerd dat De Boer zijn werk bij Ajax mogelijk zou kunnen combineren met het assistent-bondscoachschap, maar de Noord-Hollander ziet dat in eerste instantie niet zitten. "Ik zal m'n handen vol hebben aan de A1 met zes keer trainen en de wedstrijd. En ik heb ook nog een privé-leven. Aan de andere kant: als het goed valt te combineren dan behoort het wel tot de mogelijkheden. Misschien dat we er later alsnog over praten", aldus de 112-voudig international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen