Sterk Ajax schuift Feyenoord moeiteloos aan de kant

3 februari 2008, 14:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord kan de landstitel dit seizoen vergeten. De ploeg van coach Bert van Marwijk ging zondag in de Klassieker kansloos met 3-0 onderuit tegen Ajax, waardoor het gat naar koploper PSV opgelopen is tot elf punten. Ajax, dat zelfs nog veel meer doelpunten had kunnen maken, is hierdoor nu de belangrijkste uitdager van de Eindhovenaren in de strijd om het landskampioenschap.

De strijd tussen Ajax en Feyenoord was dan ook geen strijd om de titel, zoals enkele weken geleden verwacht werd, maar meer een gevecht om aansluiting te behouden. Alleen de ploeg die drie punten zou pakken, zou mogen blijven hopen op de titel. Wie punten verloor, zou haar titelaspiraties definitief in de ijskast kunnen zetten.

Voor beide teams stond er dus veel op het spel, maar eenmaal op het veld toonde slechts één team de absolute wil om te winnen en dat was Ajax. De Amsterdammers waren op alle fronten beter dan de aartsrivaal uit Rotterdam en kwamen na zestien seconden zelfs al bijna op voorsprong. Henk Timmer kon een inzet van Klaas Jan Huntelaar maar net naast de paal duwen.

Feyenoord kon hier heel weinig tegenover stellen. Met de pas 18-jarige Leroy Fer in de basis in plaats van de geblesseerde Theo Lucius wist de ploeg van coach Van Marwijk amper gevaarlijk te worden. Eigenlijk kreeg de ploeg voor rust slechts één mogelijkheid en dat was een schietkans voor Denny Landzaat. Verder was het heel pover, wat de Rotterdammers lieten zien.

Dit derde doelpunt was volledig terecht, want Ajax overklaste Feyenoord op alle fronten en dat zal Feyenoord-coach Van Marwijk flink wat zorgen baren. Feyenoord oogde machteloos en wekte geen moment de indruk dat het vocht voor de laatste kans om in de titelrace te blijven. Door de nederlaag is Feyenoord ook voorlopig titelkandidaat-af. De achterstand op PSV is inmiddels elf punten, terwijl ook Ajax en SC Heerenveen er beter voor staan dan de Rotterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen