Luhukay: "Rob Friend is de nieuwe Jan Koller"

10 maart 2008, 18:02   Bijgewerkt: 5 mei 2008, 00:30

Rob Friend was vorig seizoen niet goed genoeg voor SC Heerenveen, maar bij Borussia Monchengladbach groeit de Canadees dit seizoen uit tot een sensatie. Hij maakte al veertien competitiegoals en is een belangrijke schakel in het team van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, dat eerste staat in de Tweede Bundesliga.

Coach Luhukay is dan ook vol lof over zijn aanvaller, die een levensgevaarlijk duo vormt met de Duitse international Oliver Neuville. "Rob heeft onze verwachtingen dit seizoen enorm overtroffen. Hij scoort niet alleen vaak, maar is ook sterk aan de bal en conditioneel ijzersterk. Hij kan volgens mij zelfs twee wedstrijden achter elkaar spelen, zonder gewisseld te hoeven worden", zegt Luhukay in Kicker.

Mede dankzij het spel van Friend koerst Mönchengladbach af op promotie naar de Eerste Bundesliga. Ook op dat niveau kan Friend excelleren, denkt Luhukay. "Rob kan de Bundesliga absoluut aan. Hij is als speler te vergelijken met Jan Koller, maar dan acht jaar jonger. Hij kan zich dus ook nog verder ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen