Velthuizen debuteert bij Oranje, De Guzman ontbreekt

21 maart 2008, 12:31   Bijgewerkt: 21 maart 2008, 13:02

Piet Velthuizen maakt deel uit van de Oranje-selectie voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. De jonge doelman van Vitesse is opgeroepen omdat Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg ontbreken. Jonathan de Guzman ontbreekt in de selectie. Hij speelt woensdag met Jong Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Ook Dirk Kuyt is wederom niet van de partij.

Velthuizen kwam in beeld bij bondscoach Van Basten, omdat hij met Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg zijn eerste en tweede doelman mist. "Edwin komt net terug van een blessure en het lijkt me verstandig als hij zich voorlopig richt op Manchester United. Voor ons is immers ook het belangrijkste dat hij eind mei, als we beginnen met onze EK-voorbereiding, fit is. En wat Maarten betreft, hij heeft te maken met trieste privéomstandigheden. Daarom kwamen we bij Piet terecht, hij is in onze ogen een logische vierde man. Of we nog een andere optie hadden? Ja, Boy Waterman. Maar hij speelt bij AZ tegenwoordig niet meer elke week."

Naast beide keepers ontbreken ook de geblesseerden Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben. Vergeleken met de voorselectie, zijn verder Kew Jaliens, David Mendes da Silva, Hedwiges Maduro, Jonathan de Guzman, Danny Koevermans en Dirk Kuyt afgevallen. Robin van Persie is weer terug bij de groep.

De selectie van Nederland

Doel: Henk Timmer (Feyenoord), Piet Velthuizen (Vitesse)

Defensie: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen