Henry vreest neusje voor de goal kwijt te raken

11 april 2008, 13:29

Thierry Henry is bang dat hij het scoren verleerd is. De Franse spits speelt dit seizoen bij FC Barcelona vooral vanaf de linkerkant en dat gaat volgens hem ten koste van zijn neusje voor de goal. "Ik heb nog nooit zo veel moeten lopen."

Henry stapte afgelopen zomer over van Arsenal naar FC Barcelona, maar heeft in Catalonië nog weinig kunnen laten zien. Volgens de Fransman komt dit, omdat hij heel anders moet spelen dan voorheen in Londen. "Je kan mijn rol hier niet vergelijken met mijn status bij Arsenal. Hier ben ik de speler aan de linkerkant, meer niet. Ik kan hier niet zo veel scoren als bij Arsenal, omdat ik vaak al voor de middenlijn in balbezit kom en vervolgens zestig meter moet sprinten. Ik heb mijn hele carrière nog nooit zo veel gelopen, als dit seizoen bij Barça", zegt hij in l'Equipe.

Volgens Henry is hij, door het hele seizoen vanaf links te spelen, zijn gevoel voor de goal kwijtgeraakt. "Laatst speelde ik met de nationale ploeg van Frankrijk tegen Spanje, die wedstrijd was ik weer gewoon centrumspits. Maar ik wist plotseling niet meer hoe ik moest lopen en wat ik moest doen. Mijn reflexen voor het doel zijn niet meer even goed als enige tijd geleden", aldus de 30-jarige spits.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen