Guus stuurt titelverdediger naar huus

14 juni 2008, 22:31   Bijgewerkt: 14 juni 2008, 23:20

Griekenland kan prolongatie van de in 2004 veroverde Europese titel vergeten. Rusland, de ploeg van coach Guus Hiddink, bezorgde de Grieken zaterdag hun tweede nederlaag (0-1), waardoor het kansloos is voor een plek bij de laatste acht. Rusland strijdt woensdag met Zweden om een plek in de kwartfinale tegen Oranje.

Zelden zal een titelverdediger zo slecht voor de dag gekomen zijn op een Europees kampioenschap, als Griekenland dit jaar. Niemand achtte de ploeg van coach Otto Rehhagel vooraf al erg kansrijk voor titelprolongatie, maar dat de ploeg zó slecht zou presteren hadden ook weinigen voorspeld. Tegen Zweden (0-2) was het al armoe troef en tegen Rusland was het niet veel beter.

Dat de formatie van Guus Hiddink op voorsprong kwam, was dan ook niet onverdiend. De Russen kregen wat hulp van de Griekse keeper Nikopolidis, die zich hopeloos verkeek op een lange voorzet vanaf de linkerkant. Nikopolidis, die in de voetbalwereld vooral bekend is omdat hij qua uiterlijk veel wegheeft van acteur George Clooney, rende achter een voorzet aan, maar kreeg hem niet te pakken. De Rus Sergei Semak was eerder bij de bal en bediende teamgenoot Zyryanov, die voor een leeg doel stond te wachten. De middenvelder van FC Zenit benutte het buitenkansje.

Door deze achterstand moest Griekenland komen, een nederlaag zou immers uitschakeling betekenen, maar overtuigend ging dat niet. Sterker nog, ook na de pauze was Rusland beter. Met name via spits Pavlyuchenko kwamen de Russen een paar keer gevaarlijk voor het Griekse doel. Het bleke Griekenland kon daar eigenlijk alleen een kopstoot van Angelos Charisteas tegenover stellen, maar de inzet van de oud-speler van Ajax en Feyenoord belandde recht in de handen van de Russische doelman Igor Akinfeev. Verder was het bar weinig, wat de Grieken lieten zien. Er volgde nog welgeteld één doelkans, maar die werd afgefloten wegens buitenspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen