Podolski schiet Duitsland naar zege op Polen

Koen Freriks
8 juni 2008, 22:35   Bijgewerkt: 8 juni 2008, 23:59

Leo Beenhakker heeft zijn eerste EK-wedstrijd met Polen niet tot een succes weten te leiden. Duitsland bleek zondagavond in Klagenfurt iets te hoog gegrepen voor de Polen: 2-0. De geboren Pool Lukas Podolski scoorde beide treffers voor de Duitsers.

De 65-jarige succescoach wilde zich verder vooral op het voetbal richten, want in Duitsland trof Polen een ware angstgegner, om in Duitse termen te spreken. Polen wist namelijk nog nóóit te winnen van de grote aartsrivaal. Van angst was vanaf het startsignaal bij de EK-debutant echter totaal geen sprake. De underdog begon fel, maar de Duitsers hadden al binnen vijf minuten op voorsprong moeten komen. Het spitsenduo Miroslav Klose en Mario Gomez liep op het Poolse doel af, maar de door Klose geschonken bal rondde Gomez niet af.

Polen knokte zich na het Pools getinte tegendoelpunt moeizaam terug in de wedstrijd. Veel kansen leverde het niet op, maar de grote gaten achterin werden beter afgedekt. Duitsland bleef wel duidelijk de bovenliggende partij, dat vooral met de kilometervretende brommer Clemens Fritz en de behendige Podolski razendsnel counters opzette via de flanken. Tot doelpunten leidde het voor rust niet meer.

Op het moment dat Polen even verslapte, liet Duitsland direct haar klasse zien. Podolski scoorde zijn tweede van de avond na slap uitverdedigen van de Poolse defensie. Met een fraaie volley schoot de aanvaller de hoop van de Polen aan diggelen. Het was de beslissing in de wedstrijd, want na de verdubbeling van de score zakte de ploeg van Beenhakker in. Duitsland voetbalde de wedstrijd rustig uit en kan met vertrouwen de volgende tegenstander Kroatië opzoeken. Beenhakker mag zich gaan richten op Oostenrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen