Robben door liesblessure niet tegen Italië

7 juni 2008, 16:43   Bijgewerkt: 7 juni 2008, 17:31

Arjen Robben doet maandag niet mee in de EK-wedstrijd van Nederland tegen Italië. De aanvaller heeft zaterdag tijdens de training een liesblessure opgelopen, zo meldt de KNVB. Hoe lang hij uit de roulatie is, is nog onbekend.

"In de eerste plaats is het natuurlijk vooral voor Arjen zelf een enorme tegenvaller. Maar ook voor het team is het een grote aderlating, zeker omdat eerder al Ryan Babel wegviel voor die positie", reageert coach Marco van Basten op de blessure van de linksbuiten. "Samen met de medische staf gaat Arjen nu hard aan zijn herstel werken, dus we hopen van harte dat hij weer snel van waarde kan zijn voor de ploeg."

Robben stak in een goede vorm. Afgelopen zondag, in de oefenwedstrijd tegen Wales, nam de Groninger nog het eerste doelpunt voor zijn rekening. De dribbelaar van Real Madrid had net een lange blessureperiode achter zich gelaten en voelde zich 'topfit'. "Een specialist heeft me onderzocht, en daaruit bleek dat er sommige dingen vast zaten in mijn rug. Dat was één van de redenen dat ik vaak problemen had. Inmiddels heb ik al twee maanden topfit, fysieke problemen zijn nu niet meer aan de orde", zo verzekerde hij eind mei tegen FCUpdate.nl

De international kwakkelt nu toch weer met zijn fysieke gesteldheid. Het is de vraag of hij voor de tweede groepswedstrijd van Oranje, vrijdag tegen Frankrijk, wel speelklaar is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen