Robben ontbreekt ook tegen Frankrijk

Ger
8 juni 2008, 21:21   Bijgewerkt: 8 juni 2008, 21:49

Oranje zal het ook in de tweede wedstrijd op het EK zonder Arjen Robben moeten stellen. De aanvaller van Real Madrid heeft nog zeven tot tien dagen nodig om te herstellen van zijn liesblessure. Naast het duel met Italië, gaat zodoende ook de confrontatie met Frankrijk aan zijn neus voorbij. Mogelijk kan hij op dinsdag 17 juni tegen Roemenië wel enkele minuten spelen.

Robben liep zijn kwetsuur zaterdagmiddag tijdens de training op. "Toen hij een doelpoging waagde, schoot het ineens in zijn lies", vertelde bondscoach Marco van Basten zondag in Bern. "Arjen is vervolgens direct naar het ziekenhuis gegaan, waar gelukkig bleek dat er niets gescheurd was. Maar volgens de artsen gaat het zeven tot maximaal tien dagen duren, voordat hij weer kan voetballen."

Volgens Van Basten is het wel positief, dat Robben in ieder geval alvast wat aan zijn conditie kan werken in de tussentijd. "Arjen kan wel gewoon loopoefeningen doen, dus dat scheelt. We hopen dat hij de wind een beetje mee heeft in zijn herstelproces, zeker omdat hij specifieke kwaliteiten heeft. Hij is een belangrijke speler voor ons."

Vandaag liep Robben wat rondjes rond het veld van het Stade de Suisse, waar Nederland en Italië elkaar maandagavond treffen. Later werkte de linksbuiten van Real Madrid ook wat rek- en strekoefeningen af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen