Van Persie traint volledig mee: "Eindelijk"

4 juni 2008, 12:55   Bijgewerkt: 4 juni 2008, 13:05

Na twee weken vol individuele oefeningen, heeft Robin van Persie woensdag eindelijk volledig meegetraind met de selectie van het Nederlands elftal. Tijdens de eerste training op Zwitserse bodem, in het Olympisch stadion van Lausanne, werkte de aanvaller van Arsenal probleemloos alle oefenvormen af. "Het was even wennen, maar eigenlijk ging het best goed", zei hij tevreden.

"Eindelijk", waren de eerste woorden van Van Persie toen hij van het trainingsveld in Lausanne afstapte. De aanvaller had wekenlang uitgekeken naar het moment waarop hij weer mee kon trainen. "Ik was vanochtend zelfs een beetje zenuwachtig. Hoe de groep op me reageerde tijdens de training? Oh, hartstikke goed. Het is een heel fijne groep. Ze gaven me nog net geen applaus", lacht de Rotterdammer.

De grote vraag is natuurlijk: kan Van Persie maandag in de basis beginnen tegen de eerste wedstrijd van Nederland op het EK, tegen Italië? Of mist hij te veel ritme? "Tsja, eigenlijk mis ik natuurlijk wel wedstrijdritme. Daar moet ik aan werken. Maar ik ben maandag beschikbaar, dat is zeker. Of ik ook in de basis sta, is aan de bondscoach. Ik houd me er nog niet te veel mee bezig of ik basisspeler ga zijn tegen de Italianen. Ik bekijk het dag voor dag. Vandaag ging het goed en daar ben ik hartstikke blij mee, hopelijk gaat het morgen nog beter. Hoe het dan maandag gaat, zie ik dan wel."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen