Olfers met Aalborg in CL, BATE verrast Levski Sofia

27 augustus 2008, 20:53   Bijgewerkt: 27 augustus 2008, 20:58

Aalborg BK en BATE Borisov maken hun debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League. Aalborg, met Steve Olfers in de basis, rekende in de laatste voorronde voor het miljoenenbal probleemloos af met FBK Kaunas uit Litouwen. BATE Borisov uit Wit-Rusland deed hetzelfde met Levski Sofia.

BATE, dat in de vorige ronde Anderlecht versloeg, zette twee weken geleden al een grote stap richting de groepsfase door de uitwedstrijd in Sofia met 0-1 te winnen. De return leek hierdoor geen probleem te worden, maar toch werd het nog flink billenknijpen voor de Wit-Russen. Halverwege de wedstrijd stond het immers 1-1 en was BATE-speler Gennadi Bliznyuk met twee gele kaarten naar de kleedkamer gestuurd. Levski had vervolgens, met een mannetje meer op het veld, aan één goal voldoende om alsnog door te gaan. De Bulgaren drongen flink aan, maar BATE hield stand en plaatste zich voor het eerst in de historie voor de CL-groepsfase.

Bij Aalborg BK stonden, naast Olfers, nog een aantal bekende namen in de basis. Voormalig PSV'er Kasper Bogelund was de rechtsback, terwijl ook aanvallers Jeppe Curth en Marek Saganowski een verleden in de Eredivisie hebben. Beide spelers stonden enige tijd onder contract bij Feyenoord. Op de bank bij Aalborg zat tenslotte middenvelder Anders Due, die eerder dit jaar overkwam van Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen