Rutten na CL-uitschakeling: "Snel vergeten en doorgaan"

28 augustus 2008, 07:00

Fred Rutten debuteert dit seizoen niet als hoofdcoach in de Champions League. Met Schalke 04 moest hij in de laatste voorronde van het miljoenenbal zijn meerdere erkennen in Atletico Madrid. Na een 1-0 overwinning in Gelsenkirchen, verloor Schalke in de Spaanse hoofdstad woensdag kansloos met 4-0.

"Dit is een zeer grote nederlaag voor de club", erkent Rutten, die het tegen Atletico moest stellen zonder de geblesseerden Orlando Engelaar en Jefferson Farfan.

"Iedereen binnen de club wilde heel graag de Champions League in. Deze uitschakeling doet pijn, maar we moeten het snel vergeten en doorgaan. Zaterdag wacht immers alweer een competitiewedstrijd tegen VfL Bochum", aldus de Tukker.

Volgens Rutten was er op de zege van Atletico weinig aan te merken. "We begonnen niet slecht aan de wedstrijd, maar daarna kwam er een fase waarin we te veel fouten maakten. Vlak na de pauze maakte Atletico de 2-0 en daarna hebben we de kansen die we kregen, niet benut. Zoiets wordt op dit niveau keihard afgestraft."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen