Succes Real ondanks rood Vd Vaart en Van Nistelrooy

24 augustus 2008, 23:55   Bijgewerkt: 25 augustus 2008, 09:53

Ondanks rode kaarten voor Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooy heeft Real Madrid zondagavond beslag gelegd op de Spaanse Supercup. In het eigen Estadio Santiago Bernabeú won Real Madrid met 4-2 van Valencia en dat was voldoende om de 2-3 nederlaag van de heenwedstrijd weg te poetsen.

Arbiter Iturralde Gonzalez verwijderde Van der Vaart in de 39e minuut van het veld na een zware tackle op Juan Mata. Van Nistelrooy moest in de 74e minuut vertrekken omdat hij in de tweede helft tot twee keer toe hard doorging op Ruben Baraja.

Van Nistelrooy kreeg de rode kaart bij een stand van 1-1. Valencia had aan die uitslag voldoende omdat het vorige week de eerste ontmoeting met Real Madrid winnend afsloot: 3-2. Real Madrid zag in het laatste kwartier met negen spelers toch nog kans om drie keer te scoren. Sergio Ramos en Gonzalo Higuain (2) passeerden doelman Timo Hildebrand: 4-1. Morientes bracht Valencia pas daarna op 4-2.

Behalve Van Nistelrooy en Van der Vaart startte ook Arjen Robben in de basis van de Spaanse kampioen. Royston Drenthe viel na rust nog in bij Real Madrid. Bij bekerwinnaar Valencia ontbrak Hedwiges Maduro. De middenvelder belandde vorig seizoen op voorspraak van de inmiddels vertrokken trainer Ronald Koeman bij Valencia. Coach Unai Emery geeft echter de voorkeur aan andere spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen