Van Nistelrooy zet punt achter interlandloopbaan

Koen Freriks
4 augustus 2008, 21:04   Bijgewerkt: 4 augustus 2008, 22:25

Oranje zal het voortaan moeten doen zonder Ruud van Nistelrooy. De 32-jarige aanvaller van Real Madrid heeft bondscoach Bert van Marwijk laten weten zich volledig te willen concentreren op zijn club.

"De combinatie van enerzijds de competitie-, beker- en Champions League-wedstrijden van Real Madrid en het programma van het Nederlands elftal anderzijds, is voor mij een te zware belasting. Er rest mij dan ook geen andere keuze. Uiteraard ga je bij dit soort beslissingen niet over één nacht ijs. Ik heb met Oranje een heel fijn EK achter de rug en kijk daar met een goed gevoel op terug".

Van Marwijk reageerde verrast: "Ik heb uitvoerig met Ruud gesproken en wil en kan niet anders dan zijn besluit respecteren. Natuurlijk vind ik het spijtig dat ik bij het samenstellen van de Oranjeselectie, geen beroep kan doen op zijn kwaliteiten en internationale ervaring. Ik hoop dat het Ruud verder fantastisch vergaat bij Real Madrid".

In totaal speelde hij 64 wedstrijden voor Nederland, waarin Van Nistelrooy 33 maal scoorde. Tijdens het Europees kampioenschap in eigen land (2000) kon hij niet meedoen vanwege een knieblessure. Wel was hij present tijdens EURO 2004, het WK 2006 en EURO 2008.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen