Jol vergroot zorgen Luhukay, Bayern opnieuw onderuit

27 september 2008, 17:25   Bijgewerkt: 27 september 2008, 17:41

Jos Luhukay moet vrezen voor zijn baan. Met de Nederlander op de bank verloor Borussia Mönchengladbach zaterdag met 1-0 van Hamburger SV, waardoor het nu met drie punten uit zes duels in de kelder van de competitie staat. HSV daarentegen staat door de zege op Gladbach alleen aan kop in de Bundesliga.

De zege van Hamburger SV op Gladbach kwam al vroeg in de wedstrijd tot stand. Al na elf minuten kwam een vrije trap van Thiago Neves via het hoofd van Gladbach-verdediger Patrick Paauwe bij Mladen Petric terecht, die raak kopte. In de ruim tachtig minuten die volgden kreeg HSV nog een aantal mooie kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij dit ene doelpunt. Rob Friend had in de slotfase nog de gelijkmaker op zijn hoofd, maar zijn kopstoot ging net naast.

Bij HSV stonden de Nederlanders Joris Mathijsen en Nigel de Jong in de basis. Gladbach kende met Paauwe en Roel Brouwers ook twee Hollandse basiskrachten. Michael Bradley, die vorige maand overkwam van SC Heerenveen, zat op de bank.

Door de zege op Gladbach heeft Hamburger SV al dertien punten bij elkaar gevoetbald. Dat zijn er vijf meer dan regerend kampioen Bayern München, dat voor de tweede week op rij een nederlaag moest incasseren. Op bezoek bij Hannover 96 ging de dolende ploeg van Jürgen Klinsmann met 1-0 onderuit. De Hongaar Szabolcs Huszti maakte al in de eerste helft de winnende goal.

Werder Bremen, dat vorige week met 2-5 van Bayern won, scoorde opnieuw vijf doelpunten in één wedstrijd. Op eigen veld tegen promovendus 1899 Hoffenheim was dat net genoeg voor de overwinning (5-4). Het Duitse supertalent Mesut Özil kroonde zich in de slotfase tot matchwinner, nadat Hoffenheim eerder van van 4-1 teruggekomen was tot 4-4. Werder Bremen speelde het laatste half uur met tien man, na een rode kaart voor verdediger Per Mertesacker.