Fransen zien in Blanc ideale opvolger Domenech

11 oktober 2008, 14:13   Bijgewerkt: 11 oktober 2008, 14:19

In Frankrijk lijkt een wisseling van de wacht aanstaande. De kritiek op de huidige bondscoach Raymond Domenech neemt toe en inmiddels is ook al duidelijk wie hem zou moeten opvolgen: oud-international Laurent Blanc (42), die Frankrijk in 1998 als aanvoerder naar de wereldtitel leidde.

Blanc is nog altijd enorm populair in Frankrijk en boekt bovendien uitstekende resultaten met Girondins de Bordeaux, de club waarvan hij sinds 2007 hoofdcoach is. Franse media hebben het scenario daarom al klaar: Domenech ruimt het veld, Blanc stapt in. Mogelijk zelfs al op zeer korte termijn, als Domenech er niet in slaagt om vanavond een goed resultaat neer te zetten tegen Roemenië.

Domenech

Domenech

Het contract van Blanc in Bordeaux loopt na het huidige seizoen af. Pogingen van de club om Blanc langer vast te leggen, wimpelde de coach eerder al af. 

Als speler heeft Blanc een staat van dienst waar je 'u' tegen zegt. Hij speelde voor onder meer Napoli, Saint-Etienne, Auxerre, FC Barcelona, Olympique Marseille, Inter en Manchester United. Bovendien kwam hij 97 keer uit voor de nationale ploeg van Frankrijk, waarmee hij een WK (1998) en EK (2000) won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen