Klose bevrijdt Bayern, baaldag voor Arnold Bruggink

18 oktober 2008, 17:29   Bijgewerkt: 18 oktober 2008, 17:38

Bayern München weet weer wat winnen is. Met aanvoerder Mark van Bommel in de basis won de regerend landskampioen zaterdag moeizaam met 0-1 bij Karlsruher SC. Miroslav Klose maakte in de slotfase het winnende doelpunt.

Na drie competitieduels op rij zonder zege was de druk op Bayern München groot, voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Karlsruhe. Er móest gewonnen worden om de critici weer even de mond te snoeren. Dat lukte, maar de manier waarop hield niet over. Pas vijf minuten voor tijd maakte Klose de bevrijdende 0-1 voor Bayern.

Promovendus 1899 Hoffenheim nestelde zich zaterdag weer aan kop van de Duitse competitie. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Hannover 96 knap met 2-5. Bij Hannover stond Arnold Bruggink in de basis, maar de oud-PSV'er haalde het eindsignaal niet. Hij kreeg in de tweede helft direct rood, na een harde overtreding.

In Bremen maakten Werder en Borussia Dortmund er een spannende middag van. Dortmund kwam twee keer op voorsprong, maar een blunder van doelman Weidenfeller leidde in de laatste minuut tot de 2-2. Toen Pizarro in blessuretijd ook nog 3-2 maakte, leek het drama voor Dortmund compleet. De bezoekers leken verslagen, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd zorgde Zidan voor 3-3.

Zondag staat in Duitsland de topper tussen Schalke 04 en Hamburger SV op het programma. Hamburger SV, de ploeg van Martin Jol, heeft dan aan een gelijkspel voldoende om weer alleen aan kop te komen in de Bundesliga.