Slechte resultaten in topduels baren Ferguson zorgen

9 november 2008, 11:19

In Nederland wordt vaak gezegd dat je 'kampioen wordt tegen de kleine clubs', maar in Engeland gaat die regel niet op. De laatste vijf jaar pakte de ploeg die de meeste punten pakte in de onderlinge confrontaties met de andere topteams, aan het eind van de rit ook de titel. Daarom baart het Manchester United-manager Sir Alex Ferguson zo veel zorgen, dat zijn ploeg zaterdag verloor van Arsenal.

Eerder dit seizoen verloor Manchester ook al bij Liverpool (2-1), terwijl op bezoek bij Chelsea gelijk gespeeld werd (1-1). Eén uit drie dus voor de Mancunians en dat is volgens Ferguson veel te weinig. "We moesten deze wedstrijd tegen Arsenal winnen. Deze slechte resultaten tegen de topteams baren me veel zorgen. Het is volledig anders dan vorig seizoen, toen we vier van de zes wedstrijden tegen Liverpool, Arsenal en Chelsea wonnen", aldus de Schotse manager van United.

Door de nederlaag tegen Arsenal heeft Manchester nu al acht punten achterstand op koploper Liverpool. "In totaal hebben we minimaal 85 punten nodig om kampioen te kunnen worden. We moeten dus vol aan de bak de komende tijd", aldus Ferguson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen