MVV geeft zege uit handen tegen koploper VVV

4 december 2008, 22:31   Bijgewerkt: 4 december 2008, 23:31

In de Jupiler League ontsnapte koploper VVV Venlo donderdag op het nippertje aan de derde competitienederlaag van het seizoen. Tegen provinciegenoot MVV stond de ploeg van coach Jan van Dijk na 85 minuten met 0-2 achter, maar door treffers van Ofrany (87') en Honda (92') sleepte VVV alsnog een gelijkspel uit het vuur.

Tom Daemen zorgde na een klein half uur voor de 0-1, waarna zijn teamgenoot Laurent Castelana met zijn treffer in de 85ste minuut het lot van VVV leek te bezegelen. De koploper putte echter moed uit de snelle aansluitingstreffer van Ofrany en spelmaker Keisuke Honda, eerder op de dag verkozen tot beste speler van de derde periode, zorgde vervolgens diep in blessuretijd voor de gelijkmaker.

Door het gelijkspel heeft VVV nu elf punten voorsprong op Excelsior, dat vrijdagavond nog thuis in actie komt tegen SC Cambuur. MVV staat op de zesde positie.