Nederlandse clubs krijgen 1,3 miljoen voor EK

Ger
4 december 2008, 14:38

De Nederlandse clubs ontvangen in totaal 1,3 miljoen euro van de UEFA voor het afstaan van internationals voor het afgelopen EK in Zwitserland en Oostenrijk. Ajax krijgt met 481.746 euro het hoogste bedrag, gevolgd door Feyenoord (308.093) en AZ (156.848).

In totaal heeft de Europese voetbalbond een bedrag van 43,5 miljoen euro verdeeld onder 180 clubs uit 24 landen. De verdeling van het geld vloeit voort uit een overeenkomst die UEFA, de wereldbond FIFA en de vertegenwoordigers van de grootste clubs in Europa, toen nog de G14, in januari van dit jaar hebben afgesloten.

De inmiddels opgeheven G14 heeft een vergoeding voor het afstaan voor spelers voor interlands bedongen als compensatie als een voetballer geblesseerd terugkomt van een wedstrijd voor zijn land. Het Duitse Werder Bremen, Bayern München en het Franse Olympique Lyon krijgen met een bedrag van ruim een miljoen de hoogste bedragen per club. De UEFA maakte bekend dat bij het volgende EK een bedrag van zo'n 55 miljoen euro wordt verdeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen