Ook Liverpool foutloos, Man City verplettert Hull

26 december 2008, 17:52   Bijgewerkt: 26 december 2008, 19:01

Na Manchester United en Chelsea, heeft ook Liverpool drie punten gepakt op tweede kerstdag. In eigen stadion won de formatie van manager Rafael Benitez eenvoudig met 3-0 van Bolton Wanderers, waardoor het weer aan kop kwam in de Premier League. De voorsprong op achtervolger Chelsea bedraagt één punt.

De Spaanse middenvelder Albert Riera opende voor rust de score voor Liverpool, dat vier van de laatste vijf competitiewedstrijden niet gewonnen had. Na de pauze stelde Robbie Keane met twee treffers de zege veilig. Met name Keane's tweede treffer was prachtig. De Ier stond aan het eind van een razendsnelle counter, die via doelman Reina, middenvelder Alonso en aanvaller Yossi Benayoun liep. Bij Liverpool stond Dirk Kuyt in de basis, Ryan Babel bleef negentig minuten op de bank.

Onderin de competitie zette Manchester City eindelijk eens een knappe prestatie neer. De ambitieuze ploeg, die in degradatiegevaar verkeert, won thuis met 5-1 van Hull City. De jonge Ecuadoriaan Felipe Caicedo maakte de eerste twee treffers, waarna ook vedette Robinho nog voor rust twee doelpunten maakte. In de slotfase maakte Stephen Ireland het vijfde doelpunt voor de thuisclub, die door deze overwinning weer boven de rode degradatiestreep uitgekomen is. Stoke City, Blackburn Rovers en West Bromwich Albion staan nu op de degradatieplaatsen.