Van Bronckhorst: "Verhalen over vertrouwenscrisis onzin"

12 december 2008, 14:27   Bijgewerkt: 12 december 2008, 15:01

Giovanni van Bronckhorst 'herkent zich totaal niet' in de verhalen die deze week naar buiten kwamen over de vertrouwenscrisis tussen de spelersgroep van Feyenoord en coach Gertjan Verbeek. De middenvelder meldde zich vrijdag in de perszaal van de Rotterdamse club, om een aantal dingen uit de wereld te helpen.

Van Bronckhorst voelde zich geroepen om namens zichzelf en de "voltallige spelersgroep" een officiële verklaring af te leggen. "Het is ongebruikelijk, ja. Maar wij vinden het nodig om een aantal zaken uit de wereld te helpen. Want de verhalen die in de afgelopen week zijn gepubliceerd, veroorzaken een negatieve stemming in de groep en binnen de club. Wij herkennen onszelf er totaal niet in", stelde hij.

Volgens het AD hebben nog maar vier spelers in de huidige selectie vertrouwen in Verbeek. Veertien anderen zouden de coach liever zien vertrekken. "Absoluut niet waar", benadrukte Van Bronckhorst. "We hebben helemaal niet gestemd over de trainer. Wel hebben we gesproken over een aantal dingen die er veranderd moeten worden. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en zijn gevoelens kunnen uiten. Daarmee is de spelersraad naar de directie en de trainer gestapt. Meer niet."

Van Bronckhorst vervolgt: "Ook zou er bij ons een kloof zijn tussen de jongere en oudere spelers. Absoluut niet waar! Verder zouden we hebben geklaagd over de zware trainingen van Verbeek en ook over zijn krachttrainingen. Dat is maandag absoluut niet aan de orde geweest. Maar zo krijgt het publiek wel een verkeerd beeld van de spelersgroep. Daarom wilde ik deze boodschap namens de selectie afgeven. Je zou door al die onware verhalen bijna vergeten dat we zaterdag tegen koploper AZ spelen. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen