Everton snoept Liverpool dure punten af

19 januari 2009, 23:08   Bijgewerkt: 22 januari 2009, 16:57

Zonder zelf in actie te komen heeft Manchester United de touwtjes in de Premier League maandag nog steviger in handen gekregen. Liverpool, de belangrijkste concurrent van de Mancunians in de strijd om de landstitel, liet in de stadsderby tegen Everton immers onnodig twee belangrijke punten liggen: 1-1.

Steve Gerrard zette het mager spelende Liverpool na de pauze met een knap schot nog wel op voorsprong, maar in de slotminuten van de wedstrijd dompelde Tim Cahill Anfield Road in rouw door de gelijkmaker aan te tekenen. De Australiër kopte een vrije trap van spelmaker Mikel Arteta feilloos achter doelman Reina. Liverpool-manager Rafael Benitez bracht hierna nog wel Ryan Babel in om nog wat te forceren, maar de oud-Ajacied kon in deze schramele minuutjes niets meer aanrichten. Dirk Kuyt speelde de volle negentig minuten, maar ook hij wist niet te imponeren.

Liverpool staat nu weliswaar in punten gelijk met koploper Manchester United, maar speelde wel één wedstrijd meer. Nummer drie Chelsea, dat evenveel wedstrijden speelde als Liverpool, heeft twee punten minder dan de ploeg van Benitez.