Manchester pakt koppositie, bizarre winst Chelsea

17 januari 2009, 17:57   Bijgewerkt: 17 januari 2009, 18:18

Manchester United is de nieuwe koploper van de Engelse Premier League. De regerend kampioen boekte op bezoek bij Bolton Wanderers een moeizame 0-1 overwinning en heeft nu één punt meer dan Liverpool. Nummer drie Chelsea leek in eigen stadion tegen Stoke City af te stevenen op een bijzonder pijnlijke nederlaag, maar twee goals in de laatste drie minuten bezorgden de ploeg alsnog de winst (2-1).

Bij Manchester United was Dimitar Berbatov de gevierde man. Op bezoek bij laagvlieger Bolton leek United af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte de Bulgaar alsnog de 0-1 binnen.

Chelsea blijft hierdoor op de derde plek, met één punt voorsprong op Aston Villa. De ploeg uit Birmingham handhaafde zich in de top door knap met 1-2 te winnen bij Sunderland. Aanvoerder Gareth Barry maakte tien minuten voor tijd, uit een omstreden strafschop, de winnende goal. Op dat moment speelde Villa al met tien man, na een rode kaart voor Ashley Young.

West Bromwich Albion is niet langer drager van de rode lantaarn. Met Ryan Donk in de basis wonnen de Baggies thuis met 3-0 van Middlesbrough. Oud-Utrechter Marc-Antoine Fortuné, die deze week overkwam van Nancy, scoorde één keer.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!