Crisis bij Ajax compleet na zeperd in Arnhem

8 februari 2009, 14:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax zit diep in de problemen. Na de nederlagen tegen FC Groningen en SC Heerenveen en het gelijke spel in eigen huis tegen Heracles, ging de ploeg van coach Marco van Basten zondag met 4-1 onderuit bij Vitesse. Deze uitslag was niet eens geflatteerd, want Vitesse troefde de dolende Amsterdammers op alle fronten af. 

Het was me het weekje wel voor Ajax. Acht dagen geleden was het nog relatief rustig in de ArenA en deed Ajax nog volop mee in de strijd om de landstitel, maar puntenverlies tegen SC Heerenveen (0-1) en Heracles Almelo (2-2) bracht daar verandering in. Ineens was de titel uit het zicht, tot onvrede van de fans. Dat bleek vooral vrijdag, toen teleurgestelde fans de training verstoorden. Uiteindelijk moest trainer Marco van Basten er aan te pas komen om de meute te kalmeren, maar de boodschap was duidelijk: de fans zijn het geploeter beu en willen resultaten zien. En snel.

Met deze stand op het scorebord had Van Basten geen andere keus, dan om alles-of-niets te gaan spelen. In de rust bracht hij Jong Ajax-topscorer Darko Bodul in de ploeg, terwijl even later ook Leonardo zich in de Amsterdamse aanvalslinie mocht melden. Ajax speelde zodoende met vijf pure aanvallers, maar tot kansen leidde dat niet. Sterker nog, Vitesse had via Stevanovic op 4-1 móeten komen, terwijl ook Sansoni en Molhoek het doel van Stekelenburg onder vuur namen. Dat het in de 68ste minuut via Ricky van Wolfswinkel alsog 4-1 werd, was dan ook dik verdiend. De jonge spits tikte een pass van invaller Kolk van dichtbij binnen.

Diezelfde Van Wolfswinkel had even later ook de 5-1 op zijn schoen, maar verder leed bleef Ajax bespaard. Dat de Amsterdammers al blij mochten zijn dat het 'slechts' 4-1 bleef, is echter al typerend voor de situatie waarin de ploeg verkeert. De ploeg is in amper twee weken tijd het spoor volledig bijster geraakt. Aan Marco van Basten, die door het Arnhemse publiek continu jennend toegezongen werd ('Marco is een pannenkoek'), de zware taak om de boel weer op de rails te krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen