Effectief Ajax verrast met uitzege op Fiorentina

19 februari 2009, 22:29   Bijgewerkt: 22 februari 2013, 11:57

Ajax hoeft volgende week donderdag in de return tegen Fiorentina 'alleen maar' de nul te houden om door te bekeren naar de achtste finales van de UEFA Cup. In Florence boekten de Amsterdammers donderdagavond een verrassende 1-0 zege op de nummer vier van de Serie A. Een kwartier na rust maakte Kennedy Bakircioglu de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax-coach Van Basten zal wel met positieve gevoelens terugkijken op zijn voetbaluitstapjes naar de hoofdstad van de Renaissance. In oktober 1992 scoorde hij tijdens zijn hoogtijdagen bij AC Milan als spits twee keer en had zo een belangrijk aandeel in de legendarische en on-Italiaanse 7-3 overwinning van de Milanezen op Fiorentina.

Semioli

Semioli

Bakircioglu

Bakircioglu

Na de onverwachte openingstreffer ging de ploeg van Cesare Prandelli op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg daarvoor voldoende kansen, maar ook na de theepauze had Gilardino het vizier niet op scherp staan. Ook Zdravko Kuzmanovic kreeg een goede kans op 1-1, maar faalde in de afronding. In de slotfase was Ajax via Luis Suarez zelfs nog twee keer dicht bij de 0-2, maar zover kwam het niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen