Fusieclub: voetballen in Kerkrade, opleiden in Sittard

3 februari 2009, 14:05

De nieuwe Limburgse fusieclub, die gaat ontstaan als Roda JC en Fortuna Sittard de krachten komende zomer bundelen, gaat zijn wedstrijden afwerken in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, het huidige stadion van Roda JC. De thuishaven van Fortuna Sittard wordt gebruikt als het centrum voor talentontwikkeling.

De fusie is een gevolg van een uitgebreid onderzoek, dat een speciale stuurgroep de afgelopen weken verrichtte. Deze stuurgroep kwam tot de conclusie dat een fusie nodig is 'om professioneel voetbal voor Limburg te behouden en topvoetbal in Limburg te ontwikkelen'. De besturen van beide Zuid-Limburgse clubs hebben zich achter het advies geschaard, zo meldt Dagblad de Limburger.

De fusieclub moet een club worden op subtop-niveau "met een nieuwe, eigen en brede Limburgse identiteit, die naast succes ook herkenbaarheid en allure uitstraalt", aldus de stuurgroep. Naar verluidt heeft een groep investeerders zich bereid verklaard om de nieuwe club financieel te ondersteunen. De begroting van de Limburgse fusieclub bedraagt, volgens berichten, minimaal twintig miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen