Hiddink: "Ik mag hem, die Abramovich"

12 februari 2009, 07:24

Voor het eerst in zijn rijke carrière gaat Guus Hiddink aan de slag in de Engelse Premier League. De Achterhoeker wordt interim-coach van Chelsea, een baan die hij voor een groot deel te danken heeft aan clubeigenaar Roman Abramovich.

Hiddink leerde Abramovich kennen door zijn werk als bondscoach van Rusland en sindsdien bouwde het duo een goede relatie op. "Of we vrienden zijn? Dat is een groot woord. Vrienden heb je niet zo veel. We hebben een professionele relatie met veel wederzijds respect. Ik mag hem, Abramovich. Aan hem hangen de cliché's van de Russische miljardair. Maar in de persoonlijke contacten met hem, blijft er van die cliché's helemaal niets overeind. Hij is een liefhebber die het voetbal graag vooruit helpt met zijn geld en visie", zegt Hiddink in een interview met het AD.

"In de professionele sfeer is hij een soort van werkgever voor me", vervolgt de 62-jarige Hiddink. "Hij betaalt me voor de verdere uitbouw van het Russische voetbal. Daarnaast springt hij de Russische voetbalbond bij omdat daar financiële problemen zijn. Ook langs die kant verzilvert hij voorlopig mijn contract. Of de Russische bond daarom niet dwars lag, toen Chelsea aanklopte? Het zal zeker een rol gespeeld hebben, ja, haha. Maar ik blijf bondscoach hoor. Dat werk is veel te leuk om los te laten Ik wil met de Russische ploeg naar het WK van 2010. Dat staat vast."

Na het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika vindt Hiddink het vermoedelijk mooi geweest. "Ik denk dat ik na het WK stop. Dan ga ik lekker op mijn Harley Davidson rondrijden en word ik actief als ambassadeur voor de firma Nike. Daarnaast ben ik op privé-basis bezig met een initiatief in Tanzania. Dat is nog heel prematuur. Ik ben daar door een paar mensen benaderd om er een project op te zetten voor jonge kinderen waarin voetbal en onderwijs elkaar versterken. Iets simpels, maar wel heel zinvol. Daar wil ik na 2010 een behoorlijk deel van mijn tijd aan besteden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen