'Rode' Vermaelen: "Ik raakte Beerens heel licht"

1 februari 2009, 01:15   Bijgewerkt: 1 februari 2009, 01:37

In 2009 speelde Ajax tot nu toe drie wedstrijden en driemaal eindigde de ploeg het duel met tien man. Na Dario Cvitanich (tegen NEC) en Jan Vertonghen (tegen FC Groningen) was het zaterdag de beurt aan Thomas Vermaelen. De Belg kreeg rood omdat hij de doorgebroken Heerenveen-aanvaller Roy Beerens vloerde.

Vermaelen kon na afloop van de wedstrijd niets anders doen, dan erkennen dat een rode kaart op zijn plaats was. "Iemand op het middenveld, ik dacht Pranjic, gaf een steekpass. Toen ik me omdraaide zag ik Beerens vertrekken. Ik wilde de achtervolging inzetten, maar hij kruiste voorlangs en we raakten elkaar licht. En tsja, als verdediger heb je in zo'n situatie de schijn tegen", vertelt hij aan FCUpdate.nl.

Van 'aan de noodrem trekken' was volgens Vermaelen geen sprake. "Nee, want ik deed het niet bewust. Sterker nog, ik probeerde Beerens te ontwijken. Maar je reageert in een 'split second', je hebt geen tijd om na te denken. En voordat ik het goed en wel in de gaten had, lagen we op de grond. Dat ik daarna rood kreeg, was geen verrassing. Je weet dat de scheidsrechter maar één ding kan doen, als hij voor een overtreding op een doorgebroken speler fluit", aldus de Belgische verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen