Sibon: "Ajax mist wat stootkracht voorin"

1 februari 2009, 07:18

Gerald Sibon denkt te weten wat Ajax op dit moment mist. Volgens de spits van SC Heerenveen, die zaterdag met zijn elftal een 0-1 overwinning boekte in de ArenA, heeft de ploeg uit Amsterdam behoefte aan wat meer stootkracht voorin.

"Ze hebben nu allemaal dezelfde type voetballers voorin lopen. Leonardo, Suarez, Sarpong: het zijn allemaal behendige en snelle jongens. Wat meer stootkracht er bij zou niet verkeerd zijn. Of ze een type-Sibon nodig hebben? Haha, vorig jaar vormden Sulejmani en ik bij Heerenveen best een goed koppel. Maar Heerenveen is toch nog wat anders dan Ajax", zegt de oud-spits van Ajax en PSV tegen FCUpdate.nl.

Heerenveen is volgens Sibon dan wel iets anders dan Ajax, maar op de ranglijst bedraagt het verschil tussen beide teams slechts drie punten. De Friezen zouden dus zelfs een gooi kunnen doen naar de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. "Drie punten is overbrugbaar, dat klopt. Maar aan de andere kant moeten we nu niet meteen denken, dat we zomaar van iedereen kunnen winnen. We zijn gewoon bezig met een goede serie, die moeten we door zien te trekken. Het is in ieder geval goed dat we achterin de boel dicht kunnen houden, dat was voor de winterstop ons grote probleem. Dat we nu zo weinig weg geven achterin, is een groot compliment voor de hele ploeg", aldus de routinier.

Ook Danijel Pranjic wil nog niet te veel denken aan de tweede plaats in de Eredivisie. "Vorig jaar stonden we rond deze tijd ook heel hoog en werd er zelfs gesproken over de titel", herinnert hij zich nog. "Maar zo gaat het altijd bij een club als SC Heerenveen: op een gegeven moment komt er een dipje en dan verlies je de aansluiting. We moeten dit seizoen proberen om de vorm die we nu hebben, vast te houden. Of dat genoeg is om Ajax in te halen, weet ik niet. Want Ajax blijft natuurlijk een goede ploeg, ondanks het feit dat we ze dit seizoen twee keer verslagen hebben. Wij bekijken het gewoon stap voor stap, dan zien we vanzelf waar we dit seizoen eindigen."

Over één ding hoeft Heerenveen dit seizoen niet bang te zijn, namelijk dat de ploeg in de wintermaanden wordt leeggekocht. De transferperiode sluit komende maandag en niemand in de ploeg lijkt nog aan te sturen op een vertrek. Ook Pranjic niet. "Ik blijf, dat is honderd procent zeker", stelt hij de Heerenveen-fans gerust.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen