TOF haalt genoeg geld binnen voor plaats in bestuur

20 februari 2009, 20:01   Bijgewerkt: 20 februari 2009, 20:07

Fortuna Sittard verwelkomt binnenkort naar alle waarschijnlijk een nieuw bestuurslid bij de club. Eind vorig jaar deden de Limburgers de Stichting Trots op Fortuna (TOF) de toezegging dat ze één plaats in het bestuur krijgt als ze 500.000 euro binnenhaalt. Die grens werd onlangs gepasseerd.

"Er is altijd beloofd dat we mee mochten gaan denken als we een half miljoen hadden opgehaald. Dat moment is nu gekomen. We mogen gaan meebesturen. In de eerstvolgende bestuursvergadering van Fortuna zal het officieel bekrachtigd worden. Het is alleen nog niet duidelijk wie van ons in het bestuur zitting zal nemen", zegt Wil Meijers van TOF in De Limburger.

Fortuna Sittard-directeur Hans Erkens is van mening dat TOF te ver op de zaken vooruit loopt. Erkens vindt dat er duidelijke voorwaarden moeten worden gesteld om een nieuw bestuurslid te benoemen. "De belangrijkste is dat de TOF-bestuurder zich moet conformeren aan het besluit van Fortuna om samen te gaan met Roda JC. Daar zal voor getekend moeten worden."

Deze voorwaarde is opmerkelijk te noemen, aangezien TOF juist vecht voor een zelfstandig voortbestaan van Fortuna Sittard. Daarvoor heeft ze reeds een reddingsplan gemaakt en wordt er momenteel gewerkt aan een businessplan en een begroting.

Meijers bevestigt dat deze voorwaarde 'een nieuwe spelregel' is. "De afspraken die woensdag zijn gemaakt, waren duidelijk. Over de voorwaarden die nu genoemd zijn, zullen we het de komende dagen nog hebben met Fortuna."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen