'Advocaat wederom op lijstje bij Rode Duivels'

Ger
30 maart 2009, 11:58

Naast de Belgische beloftecoach Jean-François de Sart gaat ook de naam van Dick Advocaat rond als mogelijke opvolger van René Vandereycken. De keuzeheer van de Rode Duivels zit op de schopstoel na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Bosnië-Herzegovina.

Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad heeft de Belgische voetbalbond in totaal drie kandidaten in het vizier. Naast Advocaat en De Sart staat ook Hugo Broos op het lijstje. De oefenmeester, die landstitels won met Anderlecht en Club Brugge, heeft een aflopend contract bij Panserraikos.

Advocaat is momenteel werkzaam bij Zenit Sint Petersburg, waarmee hij onder meer de UEFA Cup op zijn naam schreef. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal stond voor de aanstelling van Vandereycken al in de belangstelling van de Belgische voetbalbond. Een akkoord bleef destijds uit omdat Advocaat te duur zou zijn.

Vorig jaar liet Advocaat in Trouw nog weten open te staan voor het bondscoachschap van België. "Daar kun je fatsoenlijk leven en de ploeg heeft perspectief. Het elftal ontbeert brutaliteit. Ik wil daar graag iets opzetten, als de huidige coach Vandereycken faalt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen