Go Ahead Eagles vernedert AGOVV in streekderby

29 maart 2009, 16:38

In de Jupiler League is de streekderby tussen middenmotor AGOVV Apeldoorn en Go Ahead Eagles uitgemond in een ruime overwinning voor de bezoekers uit Deventer: 1-5. Door de winstpartij klimt Go Ahead naar de negende plaats, met zes punten voorsprong op nummer dertien AGOVV.

Het pleit leek in Apeldoorn al na acht minuten beslecht door goals van Halil Colak en Kari Arkivuo. Na een klein half uur bracht Ramon Leeuwin de spanning echter terug; na een solo liet hij de aansluitingstreffer aantekenen en dat gaf de Apeldoornse burger zowaar weer enige moed.

Lang kon de thuisclub niet genieten van de treffer: eerst kreeg doelman Joost Terol rood voor het ontnemen van een duidelijke scoringskans, waarna Koen van der Biezen de penalty strak in de hoek schoot. Na rust bepaalden Colak en Van der Biezen met elk hun tweede treffer de eindstand op 1-5.