Heerenveen neemt na rust afstand van NEC

Ger
4 maart 2009, 22:32   Bijgewerkt: 5 maart 2009, 10:25

SC Heerenveen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. De Friezen waren voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor NEC. Na een 1-1 ruststand bezorgden de Zweden Patrik Ingelsten en Viktor Elm de thuisclub de overwinning.

{image[263893][right-half][bouaouzan]}Dat Heerenveen en NEC de eerste helft op 1-1 afsloten, was gezien de krachtsverhoudingen terecht. De thuisploeg begon onder aanvoering van blikvangers Danijel Pranjic en Paulo Henrique het meest doortastend aan de wedstrijd. De Kroaat en de Braziliaan stonden afgelopen weekeinde bij PSV (2-3) ook al in het spotlicht. Pranjic scoorde laat de winnende treffer, terwijl Henrique de andere twee Friese goals voor zijn rekening nam.

Tegen NEC dwong Heerenveen na slechts twee minuten al een serieuze scoringskans af. Na een onderschepping van Pranjic stuitte Henrique echter op doelman Gabor Babos. De Zuid-Amerikaan was niet veel later gevaarlijk met een vlammend schot vanaf de linkerflank. Nog binnen een tijdsbestek van tien minuten zag het niet geheel gevulde Abe Lenstra Stadion een geplaatste curvebal van Pranjic door Babos uit de hoek worden getikt.

{image-old[26229][left-half][]}Door slordig spel verloor Heerenveen na de sterke beginfase de controle over de bekerontmoeting. NEC, dat de voorbije speelronde in de Eredivisie hevig teleurstelde door nipt gelijk te spelen bij hekkensluiter FC Volendam (1-1), beet vervolgens met twee inzetten van Dennis Rommedahl van zich af. De Ajax-huurling bereidde daarnaast een kans van Bas Sibum voor, die de bal uiteindelijk rakelings over de lat schoot.

{image[263894][right-half][]}Met een zondagsschot brak Lasse Schöne acht minuten voor het rustsignaal de ban. De Deen vuurde een afgeweken kopbal van Kristian Bak Nielsen fraai langs goalie Brian Vandenbussche. Heerenveen antwoordde binnen de minuut met de gelijkmaker van Henrique, die in schoonheid de 0-1 overtrof. De aanvaller draaide zich handig vrij van zijn bewakers en schoot daarna prachtig raak via de buitenkant van zijn rechterschoen.

Na rust toonden de Friezen zich effectiever dan de Nijmegenaren, die aanvankelijk de beste kansen kregen. Waar NEC'ers Rommedahl en Milano Koenders verzuimden te scoren, deden invaller Patrik Ingelsten en Vikor Elm dat wel voor Heerenveen. De twee Zweden, allebei in de winterstop overgekomen van Kalmar FF, profiteerden van halfzacht ingrijpen in de achterhoede van NEC: 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen