Hertha en Bayern winnen, Hoffenheim haakt af

14 maart 2009, 17:24   Bijgewerkt: 14 maart 2009, 17:49

In de Bundesliga heeft Hertha BSC ook na dit weekend een voorsprong van vier punten op de vier naaste achtervolgers. Zaterdag was de lijstaanvoerder uit Berlijn voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Bayer Leverkusen. Andrey Voronin (foto) was opnieuw het goudhaantje bij de hoofdstedelingen. De Oekraïense aanvaller maakte na rust de enige treffer.

Bayern München, dat tot het kwartet der achtervolgers behoort, faalde niet. Op bezoek bij laagvlieger VfL Bochum wonnen de Zuid-Duitsers, met Mark van Bommel de hele wedstrijd binnen de lijnen, met 3-0. Ze Roberto, Philipp Lahm en Martin Demichelis namen de treffers voor hun rekening. Kort na rust moest de thuisclub verder met tien man na een rode kaart van Marc Pfertzel.

Hoffenheim slaagde er niet in om in het spoor van de klassementsleider te blijven. De promovendus kwam bij Eintracht Frankfurt via Marques Carlos Eduardo vlot op 0-1, maar Michael Fink zette de thuisclub twee minuten na de theepauze op gelijke hoogte. Het was alweer het vierde gelijkspel op rij voor de revelatie.

In de strijd tegen degradatie pakte Arminia Bielefeld een belangrijke zege ten koste van hekkensluiter Karlsruhe: 0-1. Vlak voor tijd maakte Zlatko Janjic de winnende namens de bezoekers. Ook Borussia Mönchengladbach greep de volle buit. De westerlingen boekten een knappe 4-2 overwinning bij 1.FC Köln. Voormalig SC Heerenveen-spelers Rob Friend en Michael Bradley waren trefzeker.

In Noord-Duitsland, ten slotte, ontaarde het duel tussen Hannover 96 en Borussia Dortmund in een waar doelpuntenfestijn. Tweemaal had Dortmund een voorsprong van twee treffers (0-2 en 2-4), maar telkens kwam de thuisclub langszij: 4-4. Arnold Bruggink had een basisplaats bij de noorderlingen en maakte de negentig minuten vol.

Vrijdag won Wolfsburg al met 4-3 van het Schalke 04 van Fred Rutten en hield zodoende zijn titelkansen levend. Hamburger SV, de ploeg van Martin Jol, komt zondag pas in actie. De Noord-Duitsers kruisen de degens met Energie Cottbus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen