NAC kegelt schier onklopbaar AZ uit bekertoernooi

5 maart 2009, 22:36   Bijgewerkt: 5 maart 2009, 22:56

Er is een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van AZ. In de kwartfinale van de KNVB beker was NAC Breda donderdag in Alkmaar met 1-2 te sterk voor de ploeg van Louis van Gaal, die eerder dit seizoen in competitieverband met dezelfde cijfers verloor van de Bredanaars. Anthony Lurling maakte de winnende goal.

Uitgerekend de man die dit seizoen nauwelijks te passeren is, Sergio Romero, stond aan de basis van de bekeruitschakeling van AZ. Na een vroeg doelpunt van Moussa Dembele leek de thuisploeg een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, tot Romero na de pauze een schot van Nourdin Boukhari door zijn handen liet glippen.

Via El Hamdaoui en Dembele was AZ daarna nog wel dicht bij de 2-2, maar de derde nederlaag van het seizoen kon niet voorkomen worden. Daarmee kwam niet alleen een einde aan de ongeslagen reeks van de Alkmaarders, die begin september startte, maar ook aan de bekerambities van Louis van Gaal en consorten. De dubbel, zoals in het voor AZ legendarische seizoen 1980/ 1981, zit er niet meer in.

NAC Breda daarentegen zit voor de vierde keer in de laatste zes jaar bij de laatste vier van het bekertoernooi. De halve finale bleek de laatste jaren echter ook telkens het eindstation. Alleen al op basis hiervan, zou het de Bredanaars gegund zijn om ditmaal wél door te dringen tot de finale. Met PSV, Ajax, Feyenoord en AZ uit het toernooi, ligt de weg naar de Kuip open voor Brabantse cupfighter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen