Ajax en AZ delen de punten in chaotische topper

26 april 2009, 16:38   Bijgewerkt: 26 april 2009, 17:38

Ajax is er niet in geslaagd om kampioen AZ te vloeren. In een tumultueuze wedstrijd werd het 1-1, na goals van Jeremain Lens en Luis Suarez. Het duel in de ArenA lag lange tijd stil door een naar moment met AZ-keeper Didulica, die na een botsing het stadion per ziekenwagen verliet. Na de hervatting verzuimde Ajax, mede door pech, drie punten in de wacht te slepen.

Op het moment dat Didulica het veld verliet, was de stand 1-0 voor AZ, door een doelpunt van Jeremain Lens. De geboren Amsterdammer schoot halverwege de eerste helft hard raak, na een lange pass van Stijn Schaars. Dat was op dat moment volledig terecht, want in de eerste helft bakte Ajax er heel weinig van. AZ liet de thuisclub komen en was via razendsnelle counters levensgevaarlijk.

Tien minuten later vestigde Vink opnieuw de aandacht op zich, toen hij een strafschop gaf na een onschuldig duel tussen Suarez en Moisander. Deze penalty werd dus gestopt door Didulica, met alle vervelende gevolgen voor de doelman van dien.

In de veertien (!) minuten blessuretijd die daarna volgden, speelde Ajax vol op de winst. De thuisclub raakte liefst drie keer de paal, maar goals vielen er niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen