AZ heeft titel binnen na ruime zege PSV op Ajax

19 april 2009, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De champagne kan alsnog ontkurkt worden in Alkmaar. Een dag nadat AZ de kans liet liggen om de titelstrijd voor eigen publiek tegen Vitesse te beslissen, stak PSV de Noord-Hollanders de helpende hand toe. De uittredend kampioen won in Eindhoven met liefst 6-2 van Ajax en zorgde er hiermee voor dat AZ, met nog drie speeldagen voor de boeg, zeker is van het landskampioenschap.

Zo gebeurde het dat AZ de titel vierde voor de televisie, in het eigen DSB Stadion. Niet op het veld, zoals iedereen in Alkmaar zo graag gewild had, maar toch zal men al lang blij zijn dat de titel 'gewoon' binnen is. Kampioen is kampioen.

PSV raakte niet van slag door deze misser vanaf elf meter en amper twee minuten later was de voorsprong alsnog een feit. Edison Mendez schoot de bal vanaf twintig meter, via de binnenkant van de paal, onhoudbaar binnen. Ibrahim Afellay zorgde tien minuten later voor de 2-0, waarna Nordin Amrabat er in de 41ste minuut zelfs al 3-0 van maakte. De aanvaller maakte dankbaar gebruik van een enorme flater van invaller Jan Vertonghen, die de bal te kort terugspeelde op zijn doelman.

Ruim twintig minuten voor tijd maakte Balazs Dzsudzsak uit een fraaie vrije trap zelfs het vijfde Eindhovense doelpunt. Miralem Sulejmani zorgde hierna voor de 5-2, maar het slotakkoord was weer voor de thuisclub. Otman Bakkal schoot in blessuretijd snoeihard de 6-2 binnen en zorgde daarmee voor feest in Alkmaar en Eindhoven. In de kaasstad kan het kampioensfeest losbarsten en PSV stijgt, omdat Heerenveen eerder op de middag met 2-1 verloor bij FC Utrecht, naar de vierde plaats in de Eredivisie. En Ajax? Dat is, na een reeks goede resultaten op rij, weer terug op aarde. De Amsterdammers staan nog steeds derde, één punt achter FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen