Manchester United krijgt FC Porto niet klein

Ger
7 april 2009, 22:40   Bijgewerkt: 7 april 2009, 23:45

Voor Manchester United wordt het bereiken van de halve eindstrijd van de Champions League een flinke klus. De titelhouder speelde dinsdagavond in de kwartfinale voor eigen publiek gelijk tegen FC Porto: 2-2.

Met FC Porto kreeg de lijstaanvoerder van de Premier League echter een gevaarlijke outsider voor de kiezen. De Portugezen schakelden Manchester United in 2004 in de tweede ronde van de Champions League al eens uit en wonnen het toernooi nadien zelfs onder de toenmalige coach José Mourinho. Dit seizoen bleef Porto onder meer Arsenal de baas in de groepsfase en werd Atletico Madrid in de achtste finale opzij geschoven.

Na het tegendoelpunt kon de thuisploeg niet verhullen momenteel in een lichte vormcrisis te verkeren. Ondanks de aanwezigheid van sterren als Wayne Rooney en Ronaldo verliepen de combinaties moeizaam en wist Manchester United het vijandelijke doel nauwelijks serieus onder vuur te nemen. Dergelijk inspiratieloos voetbal leverde de titelhouder de afgelopen weken in de Engelse competitie al pijnlijke nederlagen op tegen Liverpool en Fulham.

Een minuut voor de toegevoegde tijd scoorde Mariano González echter de onverwachte 2-2. Door die late treffer stapt FC Porto als morele winnaar in het vliegtuig. Voor Manchester United zal het nog een lastige klus worden om de kwartfinale te overleven. Volgende week woensdag is de return in Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen